Missieblog India Kolkata 2017

Missieblog India Kolkata 2017

Welkom op het India Kolkata 2017 missieblog. Op deze pagina kan je de voortgang van het team bijhouden aan de hand van de updates die wij doorkrijgen van het team. Regelmatig zullen we wel weer wat nieuws te melden hebben, dus hou de pagina in de gaten!

 

Zondag 12 maart 2017, we halen de krant!

Zondag 12 maart is één van de belangrijkste feestdagen van India: Holi. Het Indian Museum in Kolkata organiseerde twee dagen voor Holi een event waar we de eerste sfeer van Holi konden meemaken. Foto's van onze teamleden verschenen op divere kranten/websites en we hebben als Medical Checks for Children zelfs de Times of India krant gehaald!
(Times of India / Kolkata Edition, 12 March 2017)

 

 Website IndiaBlooms meldt Foreigners soak in Holi spirit in India :

 

Zaterdag 11 maart 2017, de laatste checkdag...

Helaas India Kolkata 2017 zit er alweer op...
Wat een fantastische week! Samen met vele vele lokale mensen hebben we in vijf dagen tijd 736 kinderen medisch gecheckt. Wat een mooi resultaat, en wat was het weer heerlijk om met alle lokate mensen samen te werken!

 

 

Maandag 6 maart 2017, na weken er naar uitkijken gaan we eindelijk beginnen!

 De eerste check dag is in Raghunathpur waar we worden onthaald met een mooie welkoms ceremonie.

 

 De kinderen staan ons al op te wachten!

 Eerste MCC post is de inschrijving

Daarna volgen Meten&Wegen, Bloedprikken en de Dokterspost

 

Medicijnen ophalen bij de apotheek

Daarna de felbegeerde tandenborstel uitzoeken, maar niet eerst nadat er een poetsinstructie wordt gevolgd

 

Zondag 5 maart 2017, Afreis naar Diamond Harbour en voorbereiding missie

Het MCC Kolkata 2017 team in volle afwachting voor wat er deze week allemaal gaat komen. Eerste fase is in ieder geval een ritje van zo´n 2.5 uur met een heuse schoolbus naar het stadje Diamond Harbour.

Heerlijke Indiase drukte op de weg! Vooral veel getoeter en af en toe een spannende inhaal actie... Incredible India!

Medical Checks is niet alleen maar checken.... Talloze keren gaan de dozen met medicijnen en de MCC tassen vanuit het hotel in de auto, naar de klaslokalen, weer terug in de auto en daarna weer opslagruimte van het hotel... gelukkig wordt de inhoud elke dag lichter...

Voorbereiding op de eerste dag Bloedprikken, het station waar het ijzergehalte in het bloed wordt bepaald.

Medicijnen sorteren, controleren en weer inpakken

Honderden kleurrijke tandenborstels liggen klaar om binnenkort gebruikt te gaan worden door hun nieuwe eigenaartjes

 

 

Donderdag 2 maart 2017, vier dagen tot de missie

De spanning stijgt... het eerste missielid is al in Kolkata, een ander geniet nog even van een korte vakantie in de Sri Lanka, en vanavond gaan er al weer twee missieleden op weg naar de zon. Morgen volgt de rest van het team. Zaterdag zijn we compleet! En oh oh wat hebben we er een zin in! Rugzakken en koffers volgepakt met MCC check spullen en verrassingen voor de kinderen die we mogen helpen. Zondag kennismaken met de lokale organisatie, en 's middags afreizen naar Diamond Harbour in West Bengalen. Maandag de eerste 150 à 200 kinderen!

 

Zaterdag 28 januari 2017, 5 weken voor de missie

Meet & Greet... check!Workshops en naamkaartjes

Vliegtickets... check!

Reisplannen... check!

Visum regelen... check!

Voorbereiden workshops... check!

Voorbereiden naamkaartjes... check!

Nog vijf weken tot aan de echte checks!

 

Zaterdag 14 januari 2017, 7 weken voor de missie

Missieleiders Ilse en Véronique zijn al weken hard aan het werk om de MCC missie naar Kolkata in maart mogelijk te maken. Dat betekent veel e-mailen met de lokale organisatie in India over de data, in Nederland een team samenstellen met enthousiaste nieuwe en oud missieleden en uiteraard alle tassen regelen met de benodigdheden voor de checks. 

Ilse en Véronique

Check spullen

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijf dagen nadat het team compleet is hebben we al de Meet&Greet! Zaterdag 14 januari zijn we naar het huis van Jankees afgereisd om elkaar voor het eerst te ontmoeten. Ilse en Véronique leggen uit wat ons allemaal te wachten staat in Kolkata en de de gebieden rondom Diamond Harbour op het platteland van West Bengalen.

De samenwerking tussen Medical Checks for Children en Young Men's Welfare Society (YMWS) was de afgelopen drie missies al heel erg goed, met veel enthousiaste docenten en ouders, dus we hebben er alle vertrouwen in dat ook de missie van 2017 een groot succes wordt. Behalve het checken op de scholen van YMWS zullen we dit jaar ook kinderen uit de sloppenwijken van Kolkata gaan checken.

De Meet&Greet was een groot succes en het MCC India Kolkata team 2017 is een feit! De checks spullen zijn verdeeld, reisplannen met elkaar afgestemd. Nog zeven weken... We hebben er zin in!
MCC Kolkata team 2017

 

 

 

 

 

Het MCC India 2017 team: Joost, Jankees, Rita, Ilse, Irene, Ellen, Roos, Marloes, Stephen, Véronique en Margo.

 


  We kunnen jouw hulp goed gebruiken voor het succes van de missie. Doneer hier of kijk hoe je kunt meehelpen