Volgende missie november 2016!

Nepal, Mude

Medical Checks for Children gaat sinds 2010 op missie naar Mude in Nepal op uitnodiging van Stichting Namaste Breda. Mude is een afgelegen dorp op 2800 m hoogte in Solu Khumbu. Het lokale ziekenhuis in Phablu is enkele uren lopen waardoor veel kinderen verstoken bleven van preventieve gezondheidszorg. De komst van Stichting Nameste Breda heeft gezorgd voor betere omstandigheden op de school in Mude, een staatsschool waar kinderen uit de wijde omgeving na toe komen. 

Medical Checks for Children verzorgt hier de broodnodige medische zorg voor kinderen. Daarnaast wordt er op uitdrukkelijk verzoek van onze vragende organisatie veel aandacht besteed aan gezondheidsvoorlichting en basale spoedeisende hulp.

In 2013 is het voor het eerst gelukt om een tandarts mee te nemen naar deze afgelegen plek waar tandzorg broodnodig was. Daarnaast bleek in 2013 ook dat er via de lokale healthpost een bijvoedingsprogramma is voor de allerkleinsten. Ook is er steeds meer aandacht voor de doorgaande weg van Kathmandu naar Phaplu en we hopen dat dat dit jaar ook betekent dat de kwaliteit van de weg op onze reis verbeterd is.

Medisch verslagen

Evaluatie

Missie dagboek

#

Team captain: We hebben een vacature!

Onze team captains zetten zich in voor het verzamelen van fondsen die deze missie mogelijk maken. Gedurende een jaar zet je acties op touw om de benodigde € 6.000 te verzamelen. Wil je team captain van deze missie worden?

Vrienden van de missie

 • Lambert MollUtrecht
 • Marion KramerWaarland
 • Perry RolleHeerhugowaard
 • p.j.m. PronkZWAAG
 • Ada KoemanBlokker
 • Lisette de haanZwaag
 • Paul van HoekEindhoven
 • Wilbert 50552342 VermeulenEindhoven
 • Marijke van ZeijstNijmegen
 • Willibrord van WindenVoorschoten
 • Saskia van ZeijstNijmegen
 • Wereldwinkel 3444970 Nijmegen DukenburgNijmegen
 • Helma BarentsenDreumel

Foto impressie

Potpourri Nepal

#

Wat een leuke en gezellige happening! Plaatjes aanvragen voor 2 euro, een veiling en een optreden van de Dorini's. Fantastisch om te zien hoe enthousiast iedereen is. Voor operaties van de kinderen werd er bijna 700 euro opgehaald en de totale teller van de tandenborstels staat nu op 1000! Het bleef lang onrustig in Eindhoven!
Met deze bijdrage gaan we er een top missie van maken. We proberen tussen de 1000 en 1200 kinderen te zien in 1 week Bijna alle kinderen kunnen we ter plekke behandelen en van medicatie voorzien, echter, er zijn altijd kinderen die meer zorg nodig hebben. MCC heeft een speciaal fonds (het Nieuwendijk fonds) voor kinderen met hartproblemen, maar voor andere kinderen die naar het ziekenhuis moeten we altijd naar fondsen op zoek. Met het geld van de Potpourri, de massages en allerlei andere acties kunnen we deze groep kinderen ook van zorg voorzien!
Heel veel dank aan Nicky Jacobs, Mariëlle Snip-Wilbrink, de Dorini's, Dorien Habraken, Margriet Vos, Ellen de Haas, Angelique de Cock, het personeel van café de Buurvrouw en alle gulle gevers!!!

 

Teamleiding: Nadine en Iris

#

Sinds 2010 ben ik betrokken bij mcc, een onvergetelijke ervaring met vrienden voor het leven. Naast missieleider ben ik sinds 2012 bestuurslid.Iris:in 2007 ging ik voor het eerst met mcc mee, naar spiti india. Ondertussen ben ik al met veel missies meegeweest en het blijft telkens weer een geweldige…