Nieuwe missie in september 2017!

Rwanda

In 2017 gaat Medical Checks for Children voor een eerste, exploratieve missie naar Rwanda!

Al jaren werken we in Kenia samen met de Sophia Foundation For Children, een organisatie van de Grieks-Cypriotische orthodoxe kerk in oost- Afrika. Via SFFC kwam uitbreiding van de MCC bezigheden naar Rwanda onder onze aandacht.

Door politieke omstandigheden en gewelddadige gebeurtenissen in Rwanda in de jaren ’90, waaronder de bekende genocide van 1994, is het land getekend. Het heeft onder meer geleid tot verdeeldheid, schaarste, armoede, en een diepgeworteld beschadigd vertrouwen. De behoefte aan (medische) hulp is in veel gebieden enorm.

Tijdens een kort kennismakingsbezoek in september 2016 hebben we dat zelf kunnen ervaren. We hebben uitgebreid gesproken met onze locale partners, mogelijke checklocaties bezocht en plannen gemaakt. Het was een indrukwekkend en inspirerend bezoek en het heeft ons nog meer overtuigd van de noodzaak en kansen in Rwanda.

We zijn vastbesloten van deze samenwerking en missie een succes te maken!

Nadine en Carolien

Medisch verslagen

Evaluatie

Missie dagboek

#

Team captain: We hebben een vacature!

Onze team captains zetten zich in voor het verzamelen van fondsen die deze missie mogelijk maken. Gedurende een jaar zet je acties op touw om de benodigde € 6.000 te verzamelen. Wil je team captain van deze missie worden?

Vrienden van de missie

  • Nadine van DijkArnhem
  • Carolien SiersmaRotterdam

Foto impressie

Missieblog Rwanda

#

Jaarlijks schrijven wij een missieblog over onze belevenissen voor, tijdens en na de missie. Een missie is vaak een intensieve belevenis voor de vrijwilligers, maar wel een die veel voldoening geeft.

Lees het missieblog hier.

Onze missies kunnen niet plaatsvinden zonder jullie steun. Help ons en doneer.

Teamleiding: Carolien en Nadine

Net als vele anderen ben ik gegrepen door MCC, de activiteiten bij een missie, het enthousiasme van vrijwilligers, de inspirerende samenwerking met nieuwe mensen, het gevoel een klein steentje bij te dragen. Naast mijn werk als kinderarts op de IC is MCC een waardevolle toevoeging als mens en arts.