Nieuwe missie september 2017!

Zuid-Afrika Letcee

De missie naar Zuid-Afrika Letcee is in 2016 gestart op uitnodiging van Kinderfonds Mamas,  waarmee al eerder 2 checklocaties zijn bezocht in het land. Kinderfonds Mamas heeft voor deze missie het Letcee project aangedragen en geeft een grote financiële bijdrage voor de uitvoering van de missie. MCC is dan ook zeer blij met deze steun. Tijdens deze 2de exploratieve missie zullen we een inschatting maken van de huidige gezondheidssituatie van de kinderen en voorlichting geven over voeding en hygiëne. We gaan hiervoor een aantal locaties bezoeken in een ruraal woongebied op ca. 60 km ten noordwesten van Greytown, waar de thuisbasis zal zijn. Dit gebied is tamelijk bergachtig met valleien, waardoor de toegankelijkheid moeilijk is. Het basisstation voor de medical checks zal steeds bij een lokale school zijn en in een week wordt iedere dag een andere school bezocht. We gaan proberen om ca. 200 kinderen in de leeftijd van 0 -12 jaar per check dag na te kijken. Hiervoor worden we zeer goed ondersteund door de lokale project organisatie die de logistiek hiervan regelt. De bevolking leeft van de landbouw en heeft maar een laag inkomen en medische zorg is zeker in deze afgelegen gebieden geen vanzelfsprekendheid. Voor weeskinderen is het systeem van zorgmama’s die een groep van meerdere kinderen onder hun vleugles nemen met materiële ondersteuning van het Kinderfonds Mamas. De meest voorkomende levensbedreigende aandoeningen voor kinderen zijn o.a.: longontsteking, ondervoeding, gastro entritis, vroeggeboorte, binnen baarmoederlijke dood, bloedvergiftiging, geelzucht en hersenvliesontsteking.

 

Medisch verslagen

Evaluatie

Missie dagboek

#

Team captain: We hebben een vacature!

Onze team captains zetten zich in voor het verzamelen van fondsen die deze missie mogelijk maken. Gedurende een jaar zet je acties op touw om de benodigde € 6.000 te verzamelen. Wil je team captain van deze missie worden?

Vrienden van de missie

Foto impressie

Teamleiding: Inès von Rosenstiel en Véronique Schram

Inès is werkzaam als algemeen kinderarts en als oprichter met hart en ziel betrokken bij MCC. Véronique: ik ben werkzaam als organisatie adviseur. De ervaringen die ik opdoe met MCC verrijken me en wil zo een bijdrage leveren aan een betere wereld en kinderen elders een kans geven gezond op te groeien.