Kort missie verslag Letcee 2016

MCC missielid Femke van Caulil heeft op verzoek van de MAMAS onderstaand kort verslag geschreven. Het uitgebreide dagboek zal binnenkort op de MCC website te lezen zijn.

 

Beste allemaal,

Maandag was de laatste dag van onze MCC-missie in Greytown, Zuid-Afrika. Wat was het een geweldige week! Het was heel goed om hier te zijn en samen te werken met lokale mensen voor de gezondheid van kwetsbare kinderen. We werkten hand in hand met de MAMAS van project Letcee, maar ook met gezondheidswerkers uit de gemeenschap en verpleegkundigen van het ministerie van gezondheid. Heel bijzonder!


We hebben in een week tijd 872 kinderen onderzocht, een fantastisch resultaat! Een van onze eerste conclusies was dat 36% van de kinderen lijdt aan bloedarmoede. Verder hebben we ongeveer 65 kinderen moeten doorverwijzen voor verdere zorg. Het was fijn om te merken dat onze doorverwijzingen naar het ziekenhuis, de tandarts of voor bloedtesten serieus werden genomen. We zijn er zeker van dat Letcee zal zorgen voor een goede follow-up.

Wachten op de dokterTrevor onderzoekt een vriendjeMarloes onderzoekt een babyFemke1

 

 

 

 

 

Ik vond het schokkend om te zien in wat voor omstandigheden veel van de kinderen leven. We zagen kinderen die te maken hebben gehad met seksueel en fysiek misbruik. We zagen tienermoeders, verslaving, verwaarlozing, veel aids. En geen toegang tot gezondheidszorg. Ons hele team was hier diep door geraakt. We zijn heel dankbaar voor al het werk dat Kinderfonds MAMAS doet. Wat is dat ongelofelijk nodig!

Hanaa en haar patientje'De wachtkamer'De apotheekDe MCC carrousel in werking

 

 

 

 

 

MAMA Mary James staat aan het roer van project Letcee. Een fascinerende vrouw met een ongelofelijk groot hart! Ik ben geïnspireerd door haar verhaal. Ze heeft haar leven werkelijk toegewijd aan de kinderen van Zuid-Afrika, en haar project Letcee is fantastisch! Ik voel veel energie en passie voor het hele Letcee-team. De MAMAS strijden voor de kinderen en hebben zoveel liefde en warmte te geven. Het was een voorrecht om een week lang naast en met hen te werken.

Femke van Caulil
MCC