Een nieuwe missie in Midden-Amerika: Guatemala!

Guatemala 2015

In november 2015 gaat een MCC team een exploratieve missie doen in Guatemala!

Tijdens het medical camp in Nepal Mude 2014 kwam Iris vd Gevel in aanraking met Stichting Ninos de Guatemala. Twee teamleden, Anne en Niels, vertelden hier namelijk enthousiast over. Van het een kwam het ander en na een Skype sessie in Nederland waren de eerste contacten gelegd.

Stichting Ninos de Guatemala is opgericht door Marten Dresen die in 2006 naar Guatemala ging om engels te leren en terug kwam naar Nederland met de wens om iets terug te doen voor de armste kinderen in Guatemala. Een betere toekomst voor kinderen begint ook in Guatemala met toegang tot onderwijs en daarom besloot Marten een stichting op te richten met als doel een school te bouwen.

Op dit moment heeft Ninos de Guatemala 2 scholen gebouwd in Ciudad Vieja en in San Lorenzo. Op deze scholen zitten op dit moment zo’n 330 kinderen. De school verzorgt niet alleen onderwijs voor deze kinderen maar ook vaccinaties en een antiwormprogramma!

Medical Checks for Children zal een inschatting maken van de huidige gezondheidssituatie van de kinderen op deze school en basale medische trainingen geven over voeding, gezond en EHBO aan een kleine groep docenten.