Zuid-Afrika Kurisanani

In september 2024 zal er een nieuwe missie plaats vinden in Zuid-Afrika. Het betreft een exploratieve missie in het uitgestrekte Tzaneen gelegen in het district Mopani van de provincie Limpopo in het noorden van Zuid-Afrika. Deze plattelandsgemeenschap wordt gekarakteriseerd door armoede, huiselijk geweld, werkloosheid en hiv/aids.

Er is een zeer hoge werkloosheid en veel gezinsleden moeten verhuizen naar ver weg gelegen steden om een baan te vinden. De armoede is hier enorm en de meeste mensen zijn afhankelijk van de kinderbijslag. In deze afgelegen gemeenschappen is zelden genoeg elektriciteit, stromend water of een aansluiting op de riolering.

Hier gaat Medical Checks for Children wederom samenwerken met de Stichting Kinderfonds MAMAS. Net als bij de andere Zuid-Afrika missies zoals de tweede missie in oktober 2024 naar Father Chris Babona s programma St. Scholastica zal deze stichting ook de missie ondersteunen en deels financieren.
Mama Baphly en haar team van het Kurisanani Ngwabiti programma biedt in haar projecten vele honderden kinderen dagelijkse zorg en veiligheid, en daarmee: een kans op een betere toekomst.

Status

Actief

Datum

Sep 2024

Locatie

Zuid-Afrika Kurisanani

Aantal donateurs

Missienieuws

Missieleiders

Medisch missieleider: Inès von Rosenstiel. Ines is werkzaam als algemeen kinderarts en als oprichter met hart en ziel betrokken bij MCC.

Organisatorisch missieleider: Dorien Jacobs. Dorien werkt als kinderverpleegkundige. Ze is als ervaren organisatorisch missieleider naar de Zuid-Afrika Matatiele missies en als teamlid  naar diverse andere missies van MCC . Ze heeft er veel zin in om met deze exploratieve missie naar Zuid-Afrika te gaan.

Foto Impressie

Vrienden van de missie