MCC Bestuur

MCC Bestuur — Nadine van Dijk

Voorzitter: Nadine van Dijk

Nadine van Dijk is SEH-arts in St. Jansdal Ziekenhuis van Harderwijk en sinds mei 2019 voorzitter van Medical Checks for Children. Nadine heeft veel ervaring met MCC als medisch verantwoordelijke op missies in o.a. Tanzania, Kenia en Nepal. Naast haar werk gaat Nadine graag een rondje op de motor rijden of even lekker uitwaaien op de Veluwe. Ze heeft een goed gevoel voor humor en naast haar relativerend vermogen heeft Nadine ook sterke organisatorische kwaliteiten, waardoor ze een leidende rol in de professionalisering van de organisatie op zich heeft genomen.

MCC Bestuur — Ines van Rosenstiel-Jadoul

Inès von Rosenstiel-Jadoul

Inès von Rosenstiel-Jadoul werkt als algemeen kinderarts in het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem en is een van de pioniers van Integrative Medicine in Nederland. Vanaf haar werkzame jaren als kinder-intensivist in het AMC zijn naast acute kindergeneeskunde, infectieziekten en tropengeneeskunde haar aandachtsgebieden. Vanaf 1999 is zij actief betrokken bij medische hulpprojecten in derdewereldlanden. In 2005 richtte zij met Karlien Bongers de de Stichting MCC op en is sindsdien met hart en ziel betrokken bij de uitgroei van MCC als medisch expert, bestuurslid en sinds 2012 ook als ambassadeur van MCC. De inspirerende samenwerking met de diverse teams van enthousiaste, ondernemende vrijwilligers, de professionaliteit van de organisatie en de de behaalde resultaten op locatie geven haar veel voldoening en levensvreugde.

Ilja Huizinga

Ilja Huizinga

Ilja Huizinga werkt als militair HR adviseur bij de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast is zij register mediator. Sinds juni 2020 is zij secretaris bij MCC. Zij houdt van reizen en fotograferen. Vanuit haar interesse voor reizen en haar ambitie om een verschil te maken voor kinderen voor wie vrijheid en goede levensomstandigheden niet vanzelfsprekend zijn, heeft zij zich als vrijwilliger aangemeld bij MCC.

Frank van Tunen

Frank is al jaren actief binnen Medical Checks for Children. Zo heeft hij jaren de rol van voorzitter op zich genomen, en is hij nu als penningmeester actief,

Stephen van den Elshout

Stephen van den Elshout werd tijdens één van z’n reizen door India geïnteresseerd in het werk van Medical Checks for Children door de verhalen van Inès von Rosenstiel. Tijdens de eerste missie in Nepal in 2012 is hij erg enthousiast geraakt en volgde diverse anderen missies in Nepal, India en Afrika. Sinds 2017 is hij actief als beheerder van de MCC website en het automatiseren van de vrijwilliger processen. In augustus 2019 is hij toegetreden tot het MCC bestuur.

Iris van de Gevel

Iris is al jaren een actieve vrijwilliger binnen Medical Checks for Children. Ze heeft diverse missies geleid naar bijvoorbeeld Tanzania en Nepal, en is nu actief binnen de missie voorbereidingen.

Hoewel geen lid van het bestuur vervult de heer A.F.M. van Klaren, voormalig vennoot bij Dubois&Co Registeraccountants te Amsterdam, een belangrijke rol in de Commissie van Aanbeveling.