MCC Bestuur

MCC Bestuur — Nadine van Dijk

Voorzitter: Nadine van Dijk

Nadine van Dijk is SEH-arts en sinds mei 2019 voorzitter van Medical Checks for Children. Nadine heeft veel ervaring met MCC als medisch verantwoordelijke op missies in voornamelijk Kenia en Nepal. Naast haar werk rijdt Nadine graag een rondje op haar motor of waait ze even lekker uit op de Veluwe. Ze heeft een goed gevoel voor humor en naast haar relativerend vermogen sterke organisatorische kwaliteiten, waarmee ze een leidende rol neemt in de professionalisering van MCC.

Relevante (neven)functies:

 • Spoed Eisende Hulp (SEH) arts
 • Medisch adviseur bij Veduma
MCC Bestuur — Ines van Rosenstiel-Jadoul

Inès von Rosenstiel-Jadoul

Inès von Rosenstiel-Jadoul werkt als algemeen kinderarts in het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem en is een van de pioniers van Integrative Medicine in Nederland. Vanaf haar werkzame jaren als kinder-intensivist in het AMC zijn naast acute kindergeneeskunde, infectieziekten en tropengeneeskunde haar aandachtsgebieden. Vanaf 1999 is zij actief betrokken bij medische hulpprojecten in derdewereldlanden. In 2005 richtte zij met Karlien Bongers de de Stichting MCC op en is sindsdien met hart en ziel betrokken bij de uitgroei van MCC als medisch expert, bestuurslid en sinds 2012 ook als ambassadeur van MCC. De inspirerende samenwerking met de diverse teams van enthousiaste, ondernemende vrijwilligers, de professionaliteit van de organisatie en de de behaalde resultaten op locatie geven haar veel voldoening en levensvreugde.

Relevante (neven)functies:

 • Algemeen Kinderarts & Arts integrative medicine Rijnstate Ziekenhuis Arnhem
 • Bestuurslid Inesfonds
 • Lid Raad van Toezicht Cliniclowns
 • Docent bij de Academy of Integrative Medicine (AIM)
 • Docent bij Amsterdam school of Integrative Medicine and Health
 • Veelvuldig spreker op (inter)nationale congressen
Ilja Huizinga

Ilja Huizinga

Ilja Huizinga werkt als militair HR adviseur bij de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast is zij register mediator. Sinds juni 2020 is zij secretaris bij MCC. Zij houdt van reizen en fotograferen. Vanuit haar interesse voor reizen en haar ambitie om een verschil te maken voor kinderen voor wie vrijheid en goede levensomstandigheden niet vanzelfsprekend zijn, heeft zij zich als vrijwilliger aangemeld bij MCC.

Relevante (neven)functie:

 • Human Resources Manager, Koninklijke Luchtmacht

Frank van Tunen

Frank is directeur van B.V. Administratiekantoor van Tunen + Partners en is al jaren actief binnen het bestuur van Medical Checks for Children, begonnen als penningmeester, daarna voorzitter en na een tussenpoos van 2 jaar weer penningmeester. Tevens is hij 7 maal op missie geweest, waarvan de laatste 4 keer als operationeel missieleider.

Relevante (neven)functie:

 • Directeur, van Tunen en Partners

Stephen van den Elshout

Stephen van den Elshout werd tijdens één van z’n reizen door India geïnteresseerd in het werk van Medical Checks for Children door de verhalen van Inès von Rosenstiel. Tijdens de eerste missie in Nepal in 2012 is hij erg enthousiast geraakt en volgde diverse anderen missies in Nepal, India en Afrika. Sinds 2017 is hij actief als beheerder van de MCC website en het automatiseren van de vrijwilliger processen. In augustus 2019 is hij toegetreden tot het MCC bestuur.

Relevante (neven)functie:

 • IC (Integrated Circuit) Verification Engineer bij NXP Semiconductors Nijmegen

Iris van de Gevel

Iris is al jaren een actieve vrijwilliger binnen Medical Checks for Children. Ze heeft diverse missies geleid naar bijvoorbeeld Tanzania, Nepal en Oeganda. Ze is actief binnen de missie voorbereidingen. Sinds 2020 is zij ook toegetreden tot het bestuur.

Relevante (neven)functies:

 • Principal scientist Occupational Toxicology & Product Quality bij Johnson & Johnson Innovative Medicine
 • Bestuurslid Sectie Risicobeoordeling van de Nederlandse Vereniging voor Toxicologie
 • Bestuurslid Woonstichting Begijnhof 2.0

Hoewel geen lid van het bestuur vervult de heer A.F.M. van Klaren, voormalig vennoot bij Dubois&Co Registeraccountants te Amsterdam, een belangrijke rol in de Commissie van Aanbeveling.