Exploratieve missie naar Iquitos Peru!

In november 2017 gaat Medical Checks for Children voor een exploratieve missie naar het Zuid-Amerikaanse land Peru!

De missie zal plaatsvinden op uitnodiging van de lokale partner Asociación Dignidad Perú, een van oorsprong Nederlandse NGO, en wordt ondersteund door de stichting Femi. Medical Checks for Children en Femi hebben een al een lange traditie van gezamenlijke mooie projecten in India, Nepal en Tanzania.

Het MCC team zal via de hoofdstad Lima doorvliegen naar de stad Iquitos liggend aan de Amazone rivier diep in het regenwoud. Deze stad is met haar ruim 600.000 inwoners de dichtstbevolkte stad in het Amazonegebied van Peru. De stad is alleen bereikbaar per vliegtuig of boot en letterlijk en figuurlijk ver verwijderd van de hoofdstad en de aandacht van de staat o.a. op het gebied van gezondheidszorg zoals schoon drinkwater, hygiëne, sanitatie, toegang tot zorg en medicijnen.

De eerste checklocatie van MCC zal in het rurale gebied van Iquitos ingericht worden en de tweede checklocatie in het rurale gebied van Nauta (140km verwijderd van Iquitos). De meest voorkomende gezondheidsklachten zijn chronische ondervoeding, bloedarmoede, diarree, infecties aan luchtwegen, dengue, malaria, parasieten en Leishmaniasis.

Asociación Dignidad Perú hoopt door onze medische missie tevens input te krijgen voor het ontwikkelen van een programma op het gebied van gezondheidszorg, naast de twee programma’s die zij reeds aan 6000 vrouwen in deze regio aanbieden.

In mei zal de landenmanager Peru van de stichting Femi de missie met de lokale partner voorbereiden, waarna MCC de verdere invulling van de exploratieve missie vorm kan gaan geven.

Wij zijn enthousiast om deze samenwerking aan te gaan en ook van deze missie een succes te maken!