Dominicaanse Republiek
Dominicaanse Republiek
Dominicaanse Republiek
Dominicaanse Republiek
Dominicaanse Republiek

Puerto Plata, Dominicaanse Republiek

Maart 2017 gaat MCC op een exploratieve missie in de Dominicaanse republiek

Aan de basis van deze missie staat Julissa Cruz Gomez. Zij is werkzaam als arts in Nederland en zelf afkomstig uit de Dominicaanse Republiek.

Toen Julissa in contact kwam met Oscar van der Kroon, die al op een aantal missies is geweest met Medical checks for Children, zag zij haar kans om een droom in vervulling te laten gaan, namelijk: de gezondheidstoestand van de kinderen in de Dominicaanse Republiek te verbeteren.

We kennen de Dominicaanse Republiek vooral als een prachtig vakantieland met een fraaie natuur en witte stranden, maar er is veel zichtbare en onzichtbare armoede. In de afgelopen 50 jaar van economische groei in de Dominicaanse Republiek is er een enorme kloof ontstaan tussen arm en rijk. Daarnaast komen er grote aantallen vluchtelingen uit het armere Haïti de grens over. Van het arme deel van de bevolking in de Dominicaanse republiek hebben veel mensen, vooral op het platteland, weinig of geen toegang tot onderwijs en gezondheidszorg.

In deze exploratieve missie werkt Medical Checks for Children samen met de stichting Bocas Sanas, die zich inzet om de mondgezondheid van de jeugd in de arme plattelandsomgeving in de provincie Puerto Plata te bevorderen. Dit doen zij in samenwerking met een lokale stichting, Candida Minaya, Dominicaanse tandartsen van het Ministerie van Volksgezondheid, ondersteund door het bedrijfsleven.

In de plattelands regio Puerto Plata zal MCC medische checks uitvoeren bij ongeveer 1000 kinderen op verschillende scholen waar Bocas Sanas reeds op tandheelkundig gebied actief is. MCC zal op 4 à 5 verschillende locaties de kinderen medisch screenen en behandelen. Dit doen we niet alleen, maar in nauwe samenwerking met Cristina Vaquez-Doorman van Bocas Sanas en met drie gemotiveerde lokale artsen van de Klinica Cepredima.

Wij zijn blij en enthousiast om deze samenwerking aan te gaan en met gebundelde krachten de gezondheidssituatie voor de kinderen in moeilijke omstandigheden verder te verbeteren.

Status

Afgerond

Datum

14 maart 2017

Locatie

Puerto Plata, Dominicaanse Republiek

Aantal donateurs

10

Missienieuws

Dominicaanse Republiek 2017

Missieleiders

Inès en Miquette von Rosenstiel – Jadoul

Inès werkt als algemeen kinderarts en is als oprichter van MCC met hart en ziel betrokken bij de checks en uitgroei van MCC.

Miguette werkt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en draagt als organisatorisch missieleider met veel plezier bij aan de checks.

Dominicaanse Republiek Missieleiders 2017

Foto Impressie

Vrienden van de missie

  • Oscar en Saskia van der Kroon
  • Julissa Cruz Gomez
  • Marielle Wiegmans
  • Marjo Louwers – Janssen (HECCLA)
  • Jan Hoek en Marieke Dekkers
  • Sanna Hogervorst (Reguls)
  • Centrum voor Medische Analyse Herentals (CMA)
  • Susanne de Jong (Senshake)
  • Bewoners New Babylon Park Tower Den Haag
  • Jacques & Marine Jongeneel