India, Ladakh

In 2011 is MCC op aanvraag van Stichting PranaPlanet voor de eerste maal op missie gegaan naar Ladakh in het noorden van India.

Stichting PranaPlanet, gevestigd te Breda, houdt zich specifiek bezig met het verbeteren van de leefomstandigheden van de inwoners van de regio Ladakh. Dit doet PranaPlanet sinds 2000 in samenwerking met lokale organisatie TILAHelp, waarbij aandacht wordt besteed aan onderwijs, cultuur(behoud) en gezondheidszorg.

De regio Ladakh ligt in de Jammu en Kashmir regio van India in het meest noordelijke punt van het land. De Ladakh Range is een uitloper van de Himalaya en er wonen hier naast de lokale ‘Ladakhi’ ook veel Tibetaanse vluchtelingen. Vanuit Leh voert MCC haar checks uit op diverse scholen in deze regio.

De missie naar Ladakh is afgesloten.

Status

Afgerond

Datum

10 juni 2013

Locatie

India, Ladakh

Aantal donateurs

1

Missienieuws

India Ladakh 2013
India Ladakh 2013
Ladakh India 2012

Missieleiders

Luc Coffeng en Hans van Loon

Tijdens zijn geneeskunde studie ontdekte Luc zijn interesse voor tropische infectieziekten en onderzoek en besloot hij verder te gaan in de Public Health sector.

Hans is in het dagelijks leven werkzaam als gezins- en jongerencoach bij de Opvoedpoli in Den Haag. Ze is lid van de MCC werkgroep missie en auteur van MCC landen info documenten.

India Ladakh missieleiders

Foto Impressie

Vrienden van de missie

  • Noor Vermeulen, Gauting (Bayern)