Rwanda

In 2017 gaat Medical Checks for Children voor een eerste, exploratieve missie naar Rwanda!

Al jaren werken we in Kenia samen met de Sophia Foundation For Children, een organisatie van de Grieks-Cypriotische orthodoxe kerk in oost- Afrika. Via SFFC kwam uitbreiding van de MCC bezigheden naar Rwanda onder onze aandacht.

Door politieke omstandigheden en gewelddadige gebeurtenissen in Rwanda in de jaren ’90, waaronder de bekende genocide van 1994, is het land getekend. Het heeft onder meer geleid tot verdeeldheid, schaarste, armoede, en een diepgeworteld beschadigd vertrouwen. De behoefte aan (medische) hulp is in veel gebieden enorm.

Tijdens een kort kennismakingsbezoek in september 2016 hebben we dat zelf kunnen ervaren. We hebben uitgebreid gesproken met onze locale partners, mogelijke checklocaties bezocht en plannen gemaakt. Het was een indrukwekkend en inspirerend bezoek en het heeft ons nog meer overtuigd van de noodzaak en kansen in Rwanda.

Bekijk hieronder een korte impressie van de missie in 2017:

Status

Afgerond

Datum

5 september 2017

Locatie

Rwanda

Aantal donateurs

2

Missienieuws

Missieleider

Carolien Siersma en Nadine van Dijk

Net als vele anderen ben ik gegrepen door MCC, de activiteiten bij een missie, het enthousiasme van vrijwilligers, de inspirerende samenwerking met nieuwe mensen, het gevoel een klein steentje bij te dragen. Naast mijn werk als kinderarts op de IC is MCC een waardevolle toevoeging als mens en arts.

Rwanda

Foto Impressie

Vrienden van de missie

  • Nadine van Dijk
  • Carolien Siersma