Zuid-Afrika Breede Valley

De exploratieve missie in het gebied Breede Valley in de provincie West-Kaap zal niet in mei plaatsvinden maar later in dit jaar. Op dit moment is nog niet bekend wanneer precies. Een nieuwe datum wordt zodra deze bekend is via de website gecommuniceerd.

Net als bij de andere Zuid-Afrika missies in Matatiele en Letcee zullen we weer gaan samenwerken met  de Stichting Kinderfonds MAMAS die de missie deels financiert.

Dit keer vindt de lokale samenwerking plaats met De Holland Stellenbosch Medical Foundation en de Ukwanda Universiteit van Stellenbosch.

Stichting Holland Stellenbosch Medical Foundation is een non-profit organisatie die mensen in de rurale gebieden en in de sloppenwijken van de grote steden in Zuid-Afrika, betere toegang tot medische zorg wil geven. De foundation doet dat door gemotiveerde en getalenteerde studenten, die zelf hun opleiding tot ruraal arts niet kunnen betalen, financieel te ondersteunen.

Medische studenten van Ukwanda Centre for Rural Health van de Universiteit van Stellenbosch gaan helpen bij de organisatie en uitvoering van missies van Medical Checks for Children op het platteland waar geen medische zorg beschikbaar is. Dit programma wordt lokaal georganiseerd door het Mamas Netwerk.

We zijn erg blij met deze nieuwe locatie en de samenwerking tussen deze vier partijen zodat we samen de gezondheidszorg kunnen verbeteren voor de kinderen die het zo hard nodig hebben.

Status

Afgerond

Datum

2020

Locatie

Zuid-Afrika Breede Valley

Aantal donateurs

0

Missienieuws

Missieleiders

Op dit moment zijn de missieleiders nog niet bekend.

Foto Impressie

Vrienden van de missie