Kerstgroet 2023

Beste MCC-er,

Wat gaat een jaar toch snel voorbij. Opeens is het weer december en tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2024.

Het afgelopen jaar hebben we weer zes medical camps kunnen uitvoeren in Kenia, Oeganda, Zuid-Afrika en in Nepal. Gedurende deze medical camps hebben 62 enthousiaste MCC-vrijwilligers ruim 6000 kinderen medisch onderzocht en waar nodig behandeld.

Twee medical camps vonden plaats in Kenia waar we wederom met de stichting Sophia for Children hebben samengewerkt.

Voor het tweede jaar heeft er weer een medical camp plaatsgevonden in samenwerking met Link to Progress in Oyam Oeganda.

Een missie die ontzettend veel indruk heeft gemaakt op onze teamleden omdat hier de verwoestende werking van malaria nog goed zichtbaar is.

Verder hebben er dit jaar in samenwerking met het kinderfonds Mamas weer twee missies in Zuid-Afrika plaatsgevonden. Een exploratieve missie naar Mulima bij Tzaneen samen met Father Chris van St. Scholastica en een vervolgmissie naar Matatiele met Children of the Dawn.

De laatste missie van het jaar vond plaats in Nepal waar we samen met Sapana Village Social Impact en Sapana Village Lodge weer vele kwetsbare kinderen in afgelegen bergdorpen hebben onderzocht.

Tijdens deze 6 missies waren er natuurlijk hoogtepunten, dieptepunten, kinderen die ons bij zijn gebleven en momenten om nooit meer te vergeten. Het doet geen recht om deze alleen als een korte footnote te vermelden. Hiervoor staan op onze website de missieblogs van al deze zes medical camps die het waard zijn om nog een keer na te lezen.

Ook als organisatie hebben we niet stilgezeten. Samen met Aisha en Friends zijn we door gegaan met het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal dat in 2023 ook al tijdens diverse medical camps gebruikt is tijdens het werken op locatie.

Het blijkt dat de vrolijke tekeningen met een herkenbare Aisha en een praktische boodschap aanslaan. Voor 2024 staat er dan ook nieuw voorlichtingsmateriaal op het gebied van voeding op de planning.

Bovenstaande missies vinden allemaal een vervolg in 2023. Maar we zijn ook druk bezig om ons aantal medical camps weer uit te breiden zodat we weer naar het aantal missies van voor corona gaan. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf maar we hopen dat we in 2024 hier stappen in kunnen zetten.
In januari 2024 gaan we daarom meteen van start met een exploratieve missie naar een nieuwe locatie in Oeganda waar we net als in Oyam samenwerken met Link to Progress.

Wordt je na al deze foto’s van vrolijke teamleden enthousiast en wil je ook weer mee op missie, geef je dan op via onze website! Weet wel, de missies van de eerste helft van 2024 zijn inmiddels al voorzien van vrijwilligers.

Save the Date!

Op zondagmiddag 14 april zal onze jaarlijkse vrijwilligersborrel weer plaats vinden in Apeldoorn. Blokkeer alvast je agenda zodat je er bij kunt zijn. Meer informatie hierover volgt in 2024.
En als laatste wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie inzet voor onze mooie organisatie. Zoveel mensen hebben ons in 2023 weer een warm hart toegedragen en op hun eigen manier ondersteund. Als vrijwilliger in Nederland of op locatie als teamlid, als donateur, als giftenregelaar of als tandenborstelverzamel- of mutsenbrei-held, we zijn jullie allemaal erg dankbaar!

Namens ons allemaal fijne feestdagen!

Met vriendelijke groet,

Nadine van Dijk
Voorzitter Medical Checks for Children