Nieuwe missie locatie: Zuid-Afrika Musina

In oktober 2023 zal er een nieuwe missie plaats vinden in Zuid-Afrika. Het betreft een exploratieve missie bij Musina in samenwerking met de non-profit organisatie Training & Resources in Early Education (TREE) op het platteland in Limpopo, in het noorden van Zuid-Afrika. Een plek waar veel vluchtelingen uit naburige landen stranden. Deze mensen komen na een levensgevaarlijke reis getraumatiseerd aan en hebben werkelijk niets.

Bij Musina gaat Medical Checks for Children wederom samenwerken met de Stichting Kinderfonds MAMAS. Net als bij de andere Zuid-Afrika missies in Letcee, Matatiele en Woza Moya zal deze stichting ook de missie ondersteunen en deels financieren.

Samen met drie andere MAMAS-organisaties komt TREE sinds end 2017 in actie voor kwetsbare, getraumatiseerde kinderen in en rond Musina. TREE draagt binnen deze samenwerking vooral de zorg voor de jonge kinderen van nul tot vier jaar. We zullen samen met hen rond de 150 kinderen per dag gaan zien. De missie zal worden geleid door Inès von Rosenstiel-Jadoul en Véronique Schram.