275 tandenborstels voor Medical Checks for Children

In de eerste maanden van 2021 haalden Sara & Tess Poeles geld op waarmee ze 275 tandenborstels konden kopen voor de volgende missie van Medical Checks for Children.

Namens Medical Checks for Children willen alle vele gevers van harte bedanken. De kinderen zullen ontzettend blij zijn met hun eigen tandenborstel!

“Waarom hebben sommige kinderen geen huis mama?” Een tijd geleden begon Sara hierover door een liedje van Kinderen voor Kinderen. Ze vroeg zich af waarom niet alle kinderen opgroeien in een mooi huis met speelgoed. Waarom ze soms geen eten hebben of niet snel naar een dokter kunnen. Ze vond het echt, echt niet eerlijk. En dat is het natuurlijk ook niet. Dus zei ze: “mama, hoe kunnen we die kinderen dan helpen?”.

Gelukkig wist kinderarts Inès von Rosenstiel, oprichtster van de stichting Medical Checks for Children hoe we konden helpen. De vrijwilligers van deze stichting gaan naar landen waar kinderen niet standaard medische controles krijgen zoals bij ons. De vrijwilligers doen die checks en na afloop krijgen de kinderen een tandenborstel. En die moeten ingezameld worden om mee te nemen. Onze missie was bepaald!

Door de verkoop van zelfgebakken koekjes in zakken die Sara en Tess prachtig versierden, haalden ze geld op. En voor de mensen die verder weg woonden maakten de kinderen ansichtkaarten. En het mochten natuurlijk niet ‘zomaar’ tandenborstels zijn. Sara wilde allemaal verschillende en die zelf ophalen in de winkel, en dan ook nog in de aanbieding, want het moesten er natuurlijk zoveel mogelijk zijn. Iedere zondagochtend werden ze geteld en gesorteerd op kleur.

Tot 28 juni, toen hebben we ze officieel overhandigd aan een blije en trotse dokter Inès.

Beste vrijwilligers, hopelijk kunnen jullie weer snel op pad om de kinderen die dat nodig hebben te voorzien van de medische onderzoeken die ze zo hard nodig hebben. We zijn blij dat we zo ook een beetje hebben kunnen helpen!

Dank jullie wel!

Groeten van Sara, Tess & Suzanne