Nieuwjaarsgroet 2022

Aan allen die Medical Checks for Children een warm hart toedragen.

En opeens staan we alweer aan de vooravond van een nieuw jaar. De vorige lijkt nog zo kort geleden maar nu toch alweer een jaar verder.

Wederom een jaar zonder missies, zonder elkaar tegenkomen op informatiebijeenkomsten, borrels en reizen. Waar we dachten dat vaccins ervoor zouden zorgen dat we snel weer op pad konden en alles weer normaal zou zijn, hebben we nu gemerkt dat alles nog onvoorspelbaar is en waarschijnlijk ook blijft.

Toch bleven sommige dingen gelukkig wel doorgaan. Vrijwilligers die telkens weer nieuwe initiatieven bedenken om iets voor onze kwetsbare kinderen te kunnen doen. Een pilot om in Nederland kwetsbare kinderen te bereiken. En vrijwilligers op allerlei plekken in onze mooie organisatie die steeds weer blijven bedenken wat er nodig zou kunnen zijn om weer op pad te kunnen gaan.

En dit is voor ons als bestuur ook een rode draad door 2021 geweest. Wanneer kunnen we weer?
Soms leek het zo dichtbij en toen luchtruim Marokko, Zuid-Afrika dicht, een nieuwe variant, reisorganisaties die het niet voor elkaar kregen dat de wereld weer meer open zou gaan, verzekeraars die Corona uitsluiten…

Maar ondanks alles houden wij hoop. Hoop dat we in 2022 wel weer op pad kunnen. De vorm waarin is nog niet duidelijk maar zal zich ook vanzelf weer uitkristalliseren en dan zijn wij er klaar voor!

Wij willen al onze donateurs en vrijwilligers van harte bedanken voor hun inzet en hun vertrouwen.

Op een goed 2022!

Nadine van Dijk
Voorzitter Stichting Medical Checks for Children