De voorbereidingen zijn in volle gang!

Eind september zal onze missie naar Greytown (Zuid Afrika) starten, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang!

 
Begin augustus hebben we elkaar als team voor het eerst ontmoet, thuis bij Janine, een van de organisatorisch missieleiders, in Oosterbeek. Sommigen van ons kennen elkaar al, zijn al eerder op missie geweest naar Greytown, anderen gaan voor de eerste keer mee. Huisartsen, kinderartsen, verpleegkundigen, HR adviseurs, een studente, een trainster, een strateeg. Oftewel, een gemêleerd gezelschap van artsen, verpleegkundigen en niet-medici. Allemaal even enthousiast en gemotiveerd!
 
Vooraf is het natuurlijk heel fijn elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje, maar we krijgen ook meteen een briefing over hoe een missie werkt. Hoe zal de week eruit zien? Hoe bespreken we de dag met elkaar? Wat doen we in een noodsituatie? Maar ook een verdeling van taken heeft plaats gevonden; de een zal de foto’s maken, de ander een blog bijhouden, wie neemt de computer mee? Wie zal er verantwoordelijk worden voor de apotheek? Wie regelt het kadootje om de lokale organisatie te bedanken? En zo nog veel meer.
 
Afgelopen zondag hebben we elkaar weer gezien, dit keer voor een trainingsmiddag in Den Haag. We hebben o.a. de gehele carrousel doorlopen en we hebben uitleg gekregen over het formulier dat voor ieder kind wordt ingevuld. Maar ook is uitgelegd welke ziektebeelden het meeste voorkomen in het gebied en welke behandeling en medicatie gegeven kunnen worden. Hierna was het tijd om de spullen te gaan verdelen. Op een missie nemen we vanuit Nederland alle spullen mee waarmee gewerkt wordt, behalve de medicatie. Deze wordt altijd ter plekke ingekocht. Iedereen neemt zo’n 5 tot 7 kilo mee aan spullen voor het werken in de carrousel. Deze keer nemen we ook hele mooie gebreide mutsjes mee voor de kinderen. Erg welkom, want het kan heel erg koud zijn in Greytown. Heel fijn dus en super veel dank aan degenen die deze hebben gemaakt!
 
Met een hoofd vol van alle informatie, bepakt en bezakt naar huis. Maar nu vooral heel erg uitkijkend naar onze missie met dit fijne team, bestaande uit Ines, Miguette, Carola, Rowie, Marloes, Charlotte, Daniëlle, Mariëtte, Janine,  Anton, Anneke, Astrid en Femke.
Letcee Zuid-Afrika 2018

Letcee Zuid-Afrika 2018
Letcee Zuid-Afrika 2018