Zuid-Afrika Letcee
Zuid-Afrika Letcee
Zuid-Afrika Letcee
Zuid-Afrika Letcee
Zuid-Afrika Letcee
Zuid-Afrika Letcee
Zuid-Afrika Letcee
Zuid-Afrika Letcee
Zuid-Afrika Letcee
Zuid-Afrika Letcee 2018

Zuid-Afrika Letcee

Medical Checks for Children op bezoek bij Mamas

De missie naar Zuid-Afrika Letcee is in 2016 gestart op uitnodiging van Kinderfonds Mamas,  waarmee al eerder 2 checklocaties zijn bezocht in het land. Kinderfonds Mamas heeft voor deze missie het Letcee project aangedragen en geeft een grote financiële bijdrage voor de uitvoering van de missie. MCC is dan ook zeer blij met deze steun.

Tijdens deze 2de exploratieve missie zullen we een inschatting maken van de huidige gezondheidssituatie van de kinderen en voorlichting geven over voeding en hygiëne. We gaan hiervoor een aantal locaties bezoeken in een ruraal woongebied op ca. 60 km ten noordwesten van Greytown, waar de thuisbasis zal zijn.

Dit gebied is tamelijk bergachtig met valleien, waardoor de toegankelijkheid moeilijk is. Het basisstation voor de medical checks zal steeds bij een lokale school zijn en in een week wordt iedere dag een andere school bezocht. We gaan proberen om ca. 200 kinderen in de leeftijd van 0 -12 jaar per check dag na te kijken. Hiervoor worden we zeer goed ondersteund door de lokale project organisatie die de logistiek hiervan regelt.

De bevolking leeft van de landbouw en heeft maar een laag inkomen en medische zorg is zeker in deze afgelegen gebieden geen vanzelfsprekendheid. Voor weeskinderen is het systeem van zorgmama’s die een groep van meerdere kinderen onder hun vleugles nemen met materiële ondersteuning van het Kinderfonds Mamas. De meest voorkomende levensbedreigende aandoeningen voor kinderen zijn o.a.: longontsteking, ondervoeding, gastro entritis, vroeggeboorte, binnen baarmoederlijke dood, bloedvergiftiging, geelzucht en hersenvliesontsteking

In september 2019 heeft Medical Checks for Children haar vierde en wederom succesvolle missie met Letcee uitgevoerd.

Status

Afgerond

Datum

sep 2019

Locatie

Greytown, Zuid-Afrika

Aantal donateurs

18

Missienieuws

Zuid-Afrika Letcee 2019
Zuid-Afrika Letcee 2019
Zuid Afrika Matatiele

Missieleiders

Shirley Martens en Yvonne Verdonk

Shirley Martens (rechts op foto) is ervaren MCC vrijwilliger en is de medische missieleider van deze missie.

Yvonne Verdonk (links op foto) is al jaren organisatorisch missieleider voor de MCC missies in Manila op de Filipijnen. Dit keer zal ze de missie naar Letcee in Greytown leiden.

Foto Impressie

Vrienden van de missie

 • Ainiki Visser
 • G.A. Kool
 • Bas Wouter Littel
 • Mark Noordhof 
 • Carola Oranje
 • Basisschool Toermalijn, Arnhem
 • Ad en Mariette van Caulil, ‘s-Hertogenbosch
 • Mutua Viqueens
 • Erica van Maanen
 • Fam Hummelink Beekman
 • Dineke Beekman