Derde missie locatie in Kenia: Bomani

Kenia Bomani

Medical Checks for Children bezoekt in juli 2019 een nieuwe locatie in Kenia: Bomani.

Bomani ligt aan de oostkust ten noordoosten van Mombassa. MCC gaat daar samenwerken met het North Coast Medical Training College (NCMT) en het Community Health Promotion Fund (CHPF). Binnen de NCMT worden opleidingen gegeven op gebied van gezondheidszorg, zoals community health, verpleegkundige, voeding en dietiek, clinical officers, etc. NCMT heeft studenten vanuit de rurale gebieden. Recent heeft het NCMT community health aan hun curriculum toegevoegd.

In de omgeving van Bomani zullen we de kinderen op diverse scholen in een aantal omringende dorpen gaan bezoeken. Op deze scholen zullen we de kinderen tussen de 0-12 jaar gaan nakijken en behandelen waar nodig. Belangrijk onderdeel zal ook de onderlinge uitwisseling van kennis met de studenten en docenten van NCMT zijn. Waar mogelijk zullen zij ook een rol krijgen in het medical camp, zoals bij voorbeeld als vertaler, bij de voorlichting van de kinderen tijdens het medical camp, maar ook in de uitvoering van surveys op gebied van moeder/kind zorg, vaccinaties, kindersterfte en beschikbaarheid van voedingsmiddelen. Voor NCMT is ook van belang om de studenten verder kennis te laten maken met community health in de praktijk; studenten kunnen dan ook een rol gaan spelen bij de opvolging van adviezen na het medical camp.

We hopen dat we op deze derde locatie in Kenia net zo succesvolle missies kunnen organiseren als in Nairobi en Kenia West.

De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels in volle gang!