Guatemala

In november 2015 gaat een MCC team een exploratieve missie doen in Guatamala!

Tijdens het medical camp in Nepal Mude 2014 kwam Iris vd Gevel in aanraking met Stichting Ninos de Guatamala. Twee teamleden, Anne en Niels, vertelden hier namelijk enthousiast over. Van het een kwam het ander en na een Skype sessie in Nederland waren de eerste contacten gelegd.

Stichting Ninos de Guatamala is opgericht door Marten Dresen die in 2006 naar Guatamala ging om engels te leren en terug kwam naar Nederland met de wens om iets terug te doen voor de armste kinderen in Guatamala. Een betere toekomst voor kinderen begint ook in Guatamala met toegang tot onderwijs en daarom besloot Marten een stichting op te richten met als doel een school te bouwen.

Op dit moment heeft Ninos de Guatamala 2 scholen gebouwd in Ciudad Vieja en in San Lorenzo. Op deze scholen zitten op dit moment zo’n 330 kinderen. De school verzorgt niet alleen onderwijs voor deze kinderen maar ook vaccinaties en een antiwormprogramma!

Medical Checks for Children zal een inschatting maken van de huidige gezondheidssituatie van de kinderen op deze school en basale medische trainingen geven over voeding, gezond en EHBO aan een kleine groep docenten.

Deze missie is inmiddels afgerond.

Status

Afgerond

Datum

15 november 2015

Locatie

Guatemala

Aantal donateurs

3

Missienieuws

Guatemala 2015
Guatemala 2015
Guatemala 2015

Missieleiders

Iris van de Gevel en Nadine van Dijk

Iris en Nadine zijn ervaren krachten bij MCC en gaan naast hun al langer lopende Medical Camp in Mude in Nepal nu ook samen deze exploratieve missie leiden.

Guatemala

Foto Impressie

Vrienden van de missie

  • Iris van de Gevel, Breda
  • Niels van de Naald, Amsterdam
  • Nadine van Dijk, Arnhem