Peru 2017
Peru 2017
Peru 2017

Iquitos, Peru

Succesvolle exploratieve missie in Iquitos Peru

In het voorjaar 2018 is na uitgebreide evaluaties binnen Medical Checks for Children en met de lokale partner Asociación Dignidad Perú besloten om geen vervolgmissies te laten plaatsvinden naar Iquitos Peru. Toch is er sprake van een succesvolle exploratieve missie!

Asociación Dignidad Perú heeft met de aanbevelingen die zij van MCC heeft ontvangen een programma ontwikkeld op het gebied van gezondheidszorg. Er zijn contacten gelegd met de lokale Health posten en de lokale organisaties die actief zijn op het gebied van seksueel misbruik en onveiligheid van kinderen. 

Daarnaast heeft Asociación Dignidad Perú in juni zelf een carrousel, inclusief een sociaal programma, georganiseerd voor kinderen in de wijk Belen. Belen is een drijvende sloppenwijk in Iquitos waar MCC tijdens de exploratieve missie geen checks kon uitvoeren. Kinderen zijn medisch nagekeken, anemie is gecheckt, de overgebleven medicatie van de exploratieve MCC missie is uitgedeeld en er is tandheelkundige voorlichting gegeven. Daarnaast was er ook een psycholoog aanwezig en was er samenwerking met een organisatie die zich bezig houdt met seksueel misbruik en onveiligheid van kinderen.

MCC heeft met deze exploratieve missie echt iets in gang gezet. We zijn enthousiast en trots op het werk van Asociación Dignidad Perú.

Bijzonder hoe een exploratieve missie zo succesvol kan zijn.

Een impressie van de georganiseerde carrousel door Asociación Dignidad Perú via dit filmpje.

Status

Afgerond

Datum

6 november 2017

Locatie

Iquitos, Peru

Aantal donateurs

3

Missienieuws

Peru 2018
Peru Iquitos 2017

Missieleiders

Ilse Westerbeek en Véronique Schram

Ilse is kinderarts en al jaren betrokken bij de missie naar India Kolkata, eerst als missielid en de laatste jaren als medisch missieleider.

Véronique is organisatieadviseur, met de MCC missies wil ze een bijdrage leveren aan een betere wereld en kinderen elders een kans geven gezond op te groeien.

Peru Iquitos 2017 missieleiders

Foto Impressie