Kerstgroet 2022

Beste MCC’er,

Opeens is het kerstavond en is het weer tijd om terug te blikken maar ook om vooruit te kijken naar 2023.

Vorige jaar bestond dit moment nog uit onzekerheden. Hoe gaan we de kerst vieren? Er zal toch niet iemand opeens positief testen? En hoe gaat het verder met vaccinaties en lockdowns. Maar voor ons als organisatie vooral ook de vraag of er in 2022 een missie mogelijk zou zijn en op welke manier dat dan zou kunnen. Zo dachten we na over Corona protocollen en een aangepaste manier van werken op locatie.

Terug naar het nu, 24 december 2022.

We hebben afgelopen jaar uiteindelijk toch zes medical camps kunnen uitvoeren! Er zijn weer informatie avonden geweest en we kijken uit naar nieuwe missie-plekken in 2023. Wat is Corona aan onze kant van de wereld dan opeens ver weg.

We zijn dit jaar weer met 2 enthousiaste teams naar Kenia geweest om samen te werken met de Sophia Foundation voor Children uit Cyprus. In 2 weken tijd hebben we daar met in totaal 20 vrijwilligers bijna 2000 kinderen kunnen onderzoeken! Maar ook hebben we gemerkt wat de negatieve gevolgen van de lockdown zijn geweest voor deze kwetsbare kinderen. Schoolachterstand, geen schoolmaaltijd en dus nog meer ondervoeding.

Dit jaar hebben we ook drie exploratieve missies kunnen doen. De eerste naar een nieuwe locatie in Oeganda waar ons team bijna 950 kinderen heeft onderzocht in samenwerking met FEMI en LTP.

Verder een nieuwe missie in samenwerking met Kinderfonds Mamas naar Woza Moya in Zuid-Afrika. En de laatste exploratieve missie was naar een nieuwe locatie in Nepal met Sapana Vilage lodge en SVSI, een lokale partner waar MCC in het verleden ook mee heeft samen gewerkt.

De zesde missie van dit jaar betrof de tweede missie naar Children of the Dawn in Matatiele. Wederom een goede samenwerking met kinderfonds Mama’s in Zuid-Afrika. Ook hier werden weer heel veel kinderen gezien en behandeld!

Onze eigen organisatie heeft daarnaast niet stil gestaan.

De intake commissie heeft weer veel nieuwe vrijwilligers gesproken. De benodigdheden voor het medisch carroussel zijn weer kritisch bekeken, vernieuwd en aangevuld.

Daarnaast zijn we samen met Aisha en friends bezig om ons voorlichtingsmateriaal in een professioneel en uniform jasje te steken.

We zijn dankbaar voor alle vrijwilligers die zich voor onze organisatie hebben ingezet. De mensen die geld hebben ingezameld om missies mogelijk te maken, om kinderen naar ziekenhuizen te kunnen doorverwijzen en te behandelen. Weer anderen die kleertjes en tandenborstels verzameld hebben of ons op een andere manier hebben ondersteund.

Namens ons allemaal fijne feestdagen!

Nadine van Dijk
Voorzitter MCC