Kort missie verslag Letcee 2016

MCC missielid Femke van Caulil heeft op verzoek van de MAMAS onderstaand kort verslag geschreven. Het uitgebreide dagboek zal binnenkort op de MCC website te lezen zijn.

Beste allemaal,

Maandag was de laatste dag van onze MCC-missie in Greytown, Zuid-Afrika. Wat was het een geweldige week! Het was heel goed om hier te zijn en samen te werken met lokale mensen voor de gezondheid van kwetsbare kinderen. We werkten hand in hand met de MAMAS van project Letcee, maar ook met gezondheidswerkers uit de gemeenschap en verpleegkundigen van het ministerie van gezondheid. Heel bijzonder!

We hebben in een week tijd 872 kinderen onderzocht, een fantastisch resultaat! Een van onze eerste conclusies was dat 36% van de kinderen lijdt aan bloedarmoede. Verder hebben we ongeveer 65 kinderen moeten doorverwijzen voor verdere zorg. Het was fijn om te merken dat onze doorverwijzingen naar het ziekenhuis, de tandarts of voor bloedtesten serieus werden genomen. We zijn er zeker van dat Letcee zal zorgen voor een goede follow-up.