Nieuwe missie naar Manilla!

Binnenkort gaan we weer helpen in de sloppenwijken van Manilla – Filippijnen!

Al sinds 2012 werkt MCC succesvol samen met een lokale Filippijnse organisatie “San Martin de Porres”. Deze samenwerking resulteert in structurele verbetering van de basisgezondheidszorg voor duizenden kinderen in de uitgestrekte sloppenwijk Barangay 105 van de Filippijnse hoofdstad Manilla.

Een nieuw verzoek voor de opzet van deze vorm van medische zorg bereikte ons dit jaar van de NGO “Enfance Foundation” die actief is in de krottenwijken “Del Pan”, “Parola” en “Baseco”. Deze sloppenwijken liggen ca. 2 km noordwest van de community kliniek van “Centro Salvador”, waarvan MCC de kinderen uit de tempory housing complexen “Happyland” en “Aroma” jaarlijks medische hulp biedt. De “Enfance Foundation” zelf biedt gezinnen, die in extreme armoede leven, al sinds 2003 psychosociale hulp waarbij zij de minima weerbaarheid bijbrengen. Een geweldige doelstelling in het licht van de maatschappelijke ontwikkelingen, welke aansluit bij termen als sociale zelfredzaamheid en eigen regie.

En nu vanaf begin dit jaar is een gezamenlijk voedingsprogramma uitgerold door beide foundations voor honderden ondervoede kinderen in de armoede wijken.

We zijn daarom bijzonder verheugd dat MCC weer een team van 12 vrijwilligers dit najaar uit kan sturen voor een samenwerking met de 2 lokale NGO s. Het team gaat medische hulp bieden aan een grote groep kinderen, die te leiden heeft van gebrek aan basisvoorzieningen zoals: elektriciteit, sanitair en onderwijs. Daar bovenop komen ook de gevaren van seksindustrie, enorme luchtvervuiling, drugs en verwaarlozing.

Naast basisgezondheidszorg zal ook speciale aandacht zijn voor kinderen met longaandoeningen en kinderen met geestelijke en fysieke beperkingen.

Door de chronische blootstelling aan giftige gassen en torenhoge fijnstof concentraties in de slums is de sterfte bij deze kinderen extreem hoog. Daarom is in 2015 gestart met publieke voorlichting en astma informatie naast een behandelprogramma ernstige astma in de kinderleeftijd. Materialen voor inhalatie en de nodige nood- en onderhoudsmedicatie zijn door MCC voor het gehele jaar ter beschikking gesteld.

Help ons de prijzige onderhoudsmedicatie ook dit jaar weer gratis te kunnen verstrekken en maak het verschil in een kinderleven!

Om een indruk te krijgen van de omstandigheden waarin deze kwetsbare kinderen opgroeien en het werk van MCC, is te zien in de mooie film van Joost Ruigrok.