MCC bericht ivm corona crisis

Beste MCC-vrijwilliger,

Het ene moment ben je nog in Kenia voor een MCC medical camp, het volgende moment keer je terug in een andere Corona werkelijkheid in Europa. Opeens lijken medical camps en buitenland dan heel ver weg.

Omdat Corona zich wereldwijd nog steeds uitbreidt, de Corona maatregelen door de overheid in Nederland nog steeds worden aangescherpt maar ook de wereldwijde maatregelen zich moeilijk laten voorspellen, schort MCC al haar activiteiten tot na deze zomer op.

Dit betekent concreet dat de geplande informatiebijeenkomst van 9 juni geannuleerd wordt net als de intake gesprekken voor nieuwe vrijwilligers. In principe zullen wij alle aanmeldingen hiervoor overzetten naar de bijeenkomst in de herfst.
Bijeenkomsten van commissies en werkgroepen zullen in een online vorm natuurlijk wel door kunnen gaan.

Gezien de wereldwijde ontwikkelingen mn ook in Afrika, kunnen wij ook nog niet definitief beslissen of de medical camps naar Zuid-Afrika in de herfst plaats zullen vinden.

Hierover zal de komende maanden meer duidelijkheid ontstaan.

Voor nieuwe vrijwilligers betekent dit helaas ook dat het wat langer kan duren dan gebruikelijk voordat jullie mee kunnen op jullie eerst missie. Ik hoop op jullie begrip daarvoor.

Mocht deze mail voor vragen of onduidelijkheden zorgen, hoor ik dat graag.

Ik wens jullie allemaal veel sterkte en gezondheid toe in deze onwerkelijke periode en hoop dat we ergens in 2020 weer samen ons MCC gevoel kunnen gaan oppakken.

Groet,

Nadine van Dijk namens het voltallige MCC bestuur
Voorzitter Medical Checks for Children
Nadine@medicalchecksforchildren.org