Meet & Greet Matatiele team 2019 #2

Begin september hebben we als team onze 2e bijeenkomst gehad. We zijn enthousiast en zeker diegenen die voor de eerste keer gaan voelen wat gezonde spanning!
Onze teamsamenstelling is in de afgelopen periode nog veranderd. Helaas kon Lara niet mee. In haar plaats zal Jorien meegaan!  We hebben dus een nieuwe teamfoto gemaakt, met hierop ons hele Matatiele ’19 team!
Tijdens deze trainingsbijeenkomst heeft iedereen wat meer informatie gekregen over de locaties waar we zullen gaan checken. We gaan op 3 verschillende scholen rondom Matatiele checken. De lokale organisatie Children of the Dawn, die ons heeft uitgenodigd voor deze missie, heeft voor ons een document opgesteld waarin informatie staat over de verschillende locaties. Zo hebben we alvast wat achtergrondinformatie, met daarbij ook een beeld van de meest voorkomende gezondheidsproblemen als diarree en HIV/AIDS.
In deze bijeenkomst nemen we ook met elkaar het carrousel door waarmee MCC werkt. Ieder station wordt besproken en er wordt geoefend met het invullen van het persoonlijk formulier wat elk kind krijgt.
De spullen die meegaan op deze missie worden verdeeld, de gebreide en gehaakte dekentjes en mutsjes, ingezamelde tandenborstels en alle andere benodigdheden. De laatste informatie uitgewisseld en dan nemen we afscheid van elkaar. We zullen elkaar in Durban weer ontmoeten op 28 september!
Vanuit Children of the Dawn hebben we gehoord dat zij op de lokale radio zijn geweest om iedereen in de omgeving van Matatiele over de komst van onze missie te vertellen! Ook zijn ze formulieren gaan uitdelen op de locaties waar we gaan checken om te inventariseren wie er gaan komen. Ook zij zijn druk met alle voorbereidingen!
Intussen tellen we hier de weken af!
We zullen jullie tijdens de missie via het blog bijpraten over onze belevenissen!
Zuid-Afrika Matatiele 2019
Zuid-Afrika Matatiele 2019

Meet & Greet Matatiele team 2019 #1

Regelmatig zijn er berichten geplaatst van ontzettend mooie donaties aan onze missies in Matatiele en Letcee. Intussen zijn we achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor de missie eind september naar Matatiele. Op 14 juni is ons team voor het eerst bij elkaar gekomen voor de Meet & Greet. Het zorgt altijd weer voor gezonde, enthousiaste kriebels, iedereen is benieuwd met wie ze op missie gaan!  We hebben weer een mooie groep, met zoals verwacht meerdere artsen en verpleegkundigen. Daarnaast is er ook inbreng vanuit de communicatiewereld en de architectuur! Leuk om te zien hoe iedereen, dankzij het gemeenschappelijke doel ‘De missie naar Matatiele’, ondanks alle verschillende achtergronden elkaar nu al goed aanvult!

Tijdens de bijeenkomst wordt verdere uitleg gegeven over de missie en alle randzaken daaromheen. Iedereen geeft een korte introductie over zichzelf en waarom ze graag deel uit willen maken van de missie. We verdelen de taken, zodat iedereen zijn steentje bij kan dragen in de voorbereiding.

Onder het genot van een hapje en drankje leren we elkaar wat beter kennen! Ook onze mascotte is mee tijdens deze bijeenkomst! Karin, een van onze teamleden, heeft Nijntje Afrikaanse kleding gegeven zodat ook die klaar is voor de missie! Hieronder een foto van ons team, met onze mascotte Nijntje! Anneke ontbreekt op deze foto, zij had andere verplichtingen deze avond. Bovenste rij, v.l.n.r.: Lotte, Ines, Karin, Emma, Jankina. Midden v.l.n.r.: Dorien, Mirjam. Onderste rij v.l.n.r.: Anton, Nijntje, Jasper, Lara, Arna.

Zuid-Afrika Matatiele 2019

Begin september hebben we onze volgende en tevens laatste voorbereidingsbijeenkomst. We zullen dan gaan oefenen met de verschillende stations van het carrousel. Dank voor alle lieve berichten, donaties en support tot nu toe, hier worden we nog enthousiaster van!