Zuid Afrika MatatieleZuid Afrika Matatiele

Zuid-Afrika Matatiele

In Zuid-Afrika in de provincie Oost-Kaap werkt Medical Checks for Children wederom samen met  de Stichting Kinderfonds MAMAS en zijn we op bezoek bij de mamas van Children of the Dawn Matiele (COTD) in Matiele. Net als bij de andere Zuid-Afrika missie in Letcee, zullen deze stichting ook de missie ondersteunen en deels financieren.

In de township van Matatiele wonen steeds meer kinderen, terwijl er gebrek is aan bijna alles, zoals water en elektriciteit. Veel kinderen vallen onder zorg van Children of the Dawn ondersteunt door Stichting Kinderfonds MAMAS.

Children of the Dawn is opgericht om kwetsbare kinderen en AIDS/HIV wezen op te vangen, te ondersteunen en daarmee weer toekomstperspectief te bieden. We zullen samen met hen rond de 200 kinderen per dag gaan zien, op meerdere locaties in de omgeving van Matatiele.

In september 2019 heeft de exploratieve missie met Children of the Dawn plaatsgevonden en het was een heel groot succes. We hebben erg veel kinderen mogen checken en er was een hele fijne samenwerking met de lokale organisaties.

Na Covid-19 gaan we nu eindelijk weer in september 2022 opnieuw naar deze fijne locatie om hopelijk weer veel kinderen te zien!

Status

Actief

Datum

8 okt 2023

Locatie

Zuid Afrika Matatiele

Aantal donateurs

5

Missienieuws

Missieleiders

Medisch missieleider: Ines von Rosenstiel. Ines is werkzaam als algemeen kinderarts en als oprichter met hart en ziel betrokken bij MCC.

Organisatorisch missieleider: Dorien Jacobs. Dorien werkt als kinderverpleegkundige. Ze is als teamlid mee geweest met twee eerdere missies van Mcc en zal dit jaar organisatorisch missieleider zijn. Ze is erg enthousiast over de missies en kijkt er naar uit om met het team naar Matatiele te gaan.

Zuid-Afrika Matatiele 2019

Foto Impressie

Vrienden van de missie

  • Mutua Viqueens
  • Vrienden van Felix
  • Josephine stichting
  • Vrienden van Erica van Manen