Zuid Afrika MatatieleZuid Afrika Matatiele

Zuid-Afrika Matatiele

In september 2019 zal er een nieuwe missie plaats vinden in Zuid-Afrika. Het betreft een exploratieve missie in het gebied rondom de stad Matatiele, in de provincie Oost-Kaap.

In Matiele  gaat Medical Checks for Children wederom  samenwerken met  de Stichting Kinderfonds MAMAS. Net als bij de andere Zuid-Afrika missie in Letcee, zullen deze stichting ook de missie ondersteunen en deels financieren.

In de township van Matatiele wonen steeds meer kinderen, terwijl er gebrek is aan bijna alles, zoals water en elektriciteit. Veel kinderen vallen onder zorg van Children of the Dawn Matiele (COTD). Stichting Kinderfonds MAMAS ondersteunt COTD. Children of the Dawn is opgericht om kwetsbare kinderen en AIDS/HIV wezen op te vangen, te ondersteunen en daarmee weer toekomstperspectief te bieden. We zullen samen met hen rond de 200 kinderen per dag gaan zien, op meerdere locaties in de omgeving van Matatiele.

Update november 2019: inmiddels heeft de exploratieve missie in Matatiele met Children of the Dawn plaatsgevonden en het was een heel groot succes. Erg veel kinderen mogen checken en een hele fijne samenwerking met de lokale organisaties. In 2020 zal er daarom een vervolg komen op deze mooie missie!

Status

Actief

Datum

22 september 2022

Locatie

Zuid Afrika Matatiele

Aantal donateurs

1

Missienieuws

Missieleiders

Medisch missieleider: Ines von Rosenstiel. Ines is werkzaam als algemeen kinderarts en als oprichter met hart en ziel betrokken bij MCC.

Organisatorisch missieleider: Dorien Jacobs. Dorien werkt als kinderverpleegkundige. Ze is als teamlid mee geweest met twee eerdere missies van Mcc en zal dit jaar organisatorisch missieleider zijn. Ze is erg enthousiast over de missies en kijkt er naar uit om met het team naar Matatiele te gaan.

Zuid-Afrika Matatiele 2019

Foto Impressie

Vrienden van de missie

  • Mutua Viqueens