Zuid Afrika MatatieleZuid Afrika Matatiele

Zuid-Afrika Matatiele

In Zuid-Afrika in de provincie Oost-Kaap werkt Medical Checks for Children wederom samen met  de Stichting Kinderfonds MAMAS en zijn we op bezoek bij de mamas van Children of the Dawn Matiele (COTD) in Matiele. Net als bij de andere Zuid-Afrika missie in Letcee, zullen deze stichting ook de missie ondersteunen en deels financieren.

In de township van Matatiele wonen steeds meer kinderen, terwijl er gebrek is aan bijna alles, zoals water en elektriciteit. Veel kinderen vallen onder zorg van Children of the Dawn ondersteunt door Stichting Kinderfonds MAMAS.

Children of the Dawn is opgericht om kwetsbare kinderen en AIDS/HIV wezen op te vangen, te ondersteunen en daarmee weer toekomstperspectief te bieden. We zullen samen met hen rond de 200 kinderen per dag gaan zien, op meerdere locaties in de omgeving van Matatiele.

In september 2019 heeft de exploratieve missie plaats gevonden, waarop in 2022 het vervolg is geweest. Dit jaar vindt alweer de derde missie plaats in samenwerking met Children of the Dawn. We kijken er weer naar uit om veel kinderen te mogen checken en de samenwerking met lokale organisaties verder te brengen!

Status

Actief

Datum

okt 2024

Locatie

Zuid Afrika Matatiele

Aantal donateurs

5

Missienieuws

Missieleiders

Erica van Maanen is van 1992-1998 als tropenarts werkzaam geweest in Zuid-Afrika en is vanaf 1998 huisarts. Ze is drie keer eerder mee geweest met MCC missies in Zuid-Afrika en ze ziet er naar uit om deze keer als medisch missieleider haar bijdrage te leveren.

Organisatorisch missieleider: Dorien Jacobs. Dorien werkt als kinderverpleegkundige. Ze is als teamlid mee geweest met diverse eerdere missies van MCC en zal dit jaar organisatorisch missieleider zijn. Ze heeft er veel zin in om opnieuw met een enthousiast team naar Matatiele te gaan.

(links op de foto: Dorien, rechts op de foto: Erica)

Foto Impressie

Vrienden van de missie

  • Mutua Viqueens
  • Vrienden van Felix
  • Josephine stichting
  • Vrienden van Erica van Manen
  • Naomi, Goes
  • Marije
  • Velp
  • G.van der Burg-Berendsen