Missieblog Kenia West 2022

Misssiedag 1: 2 juli 2022

Voor ons leek het alsof de wereld na 2 jaar eindelijk weer open ging. Na tijden van Corona, wachten, denken in noodprotocollen, scenario’s van kan het of kan het niet, gingen we dan eindelijk weer op pad om namens Medical Checks for Children in kenia een medical camp te organiseren.

We kwamen in batches in Nairobi aan. Allemaal een beetje moe na een lange vlucht met wachten op koffers, rijen voor de security en dan eindelijk toch in de bus op weg naar het verblijf in Nairobi. De helft van het team kwam vrijdagavond laat aan om zaterdagochtend al weer om 7 uur aan het ontbijt te moeten verschijnen om klaar te zijn voor een lange reisdag. Met de bus dit keer naar Kisumu. Ruim 7 uur busrit stonden op de planning.

Toch verscheen iedereen goed gemutst aan het ontbijt en vertrokken wij met een afgeladen volle bus richting het westen. Twee jaar corona hadden iedereen ook de tijd gegeven om allerlei spullen voor kinderen te verzamelen. Dus er gingen ook koffers met kinderkleding en knuffels mee op pad.

Onderweg kon er nog genoten worden van het even niets doen en de wisselende landschappen. Maar in Kisumu gingen we echt van start! De medicatie dozen stonden binnen no time in de buitentuin. Net als de koffers met oude voorraad en alles wat we in de afgelopen jaren hier hadden achter gelaten.

Maar het team liet zich niet van de wijs brengen door de chaos in de hoteltuin maar begon bij het begin. Het tellen van de pillen en mn het zorgen dat de ijzer en Multivit tabletten per 90 uitgedeeld kunnen worden, is een in elke missie wederkerend ritueel.

Maar uiteindelijk na ruim 2 uur in de tuin toen de schemering viel en de muggen kwamen, was het klaar. Morgen. Na 2 jaar. Eindelijk weer van start.

Dag 2

Vandaag waren wij te gast bij een plaatselijke kerk in Kalamaibei. Hier hebben wij 189 kinderen gecheckt, voorlichting gegeven over (mond)hygiëne en voorzien van een lekkere maaltijd in samenwerking met @sophiaforchildren. Bedankt voor alle sponsoring en donaties. Hiermee hebben wij veel kinderen blij kunnen maken met een lekkere maaltijd en kleding.