Missieteam voor 2e missie naar Zuid-Afrika Matatiele is er klaar voor

De missie naar Matatiele komt steeds dichterbij! In de afgelopen tijd zijn we zowel in Nederland als in Zuid Afrika druk geweest met de voorbereidingen van onze missie. Het team van Children of the Dawn (CotD), de lokale organisatie waarmee we samenwerken, heeft veel werk verzet in de afgelopen weken.

Zij hebben de vier locaties bezocht waar we tijdens de missie gaan checken en hier kaartjes verstrekt om de toestroom van kinderen te reguleren. Tijdens onze missie in 2019 hebben we gemerkt dat er veel ouders/verzorgers met hun kinderen kwamen. Om te voorkomen dat we mensen teleur moeten stellen, wordt er nu vooraf door CotD een informatieavond gehouden. Zij vertellen de ouders/verzorgers wat onze missie in zal houden en verstrekken kaartjes voor de kinderen die we gaan zien tijdens onze missie.

We kijken er erg naar uit om het team daar na 3 jaar weer te ontmoeten en er samen weer een succesvolle missie van te maken!

Intussen worden er in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem op de kinderafdeling ook tandenborstels ingezameld! Met dank aan de Marijke en Joep staat er een prachtige melkbus, waar de tandenborstels in gedoneerd worden!

We hebben al heel wat tandenborstels ontvangen, met daarbij ook lieve berichtjes en tekeningen!

Ook de dochters van één van de kinderartsen zijn druk geweest met het verzamelen van tandenborstels en stickers!

We hebben ook prachtige gebreide mutsjes, dekentjes en kleertjes klaar liggen om mee te nemen!

Ines en Dorien zijn druk geweest met het sorteren van de mutsjes op maat, zodat we voor meerdere leeftijdsgroepen mutsen bij ons hebben. Passen is hiervoor dus echt nodig! 🙂 Hierna is een verdeling gemaakt. Een deel van de mutsjes zal namelijk meegaan naar de andere MCC Zuid-Afrika missie te Woza Moya.

Zo wordt er van alles gedaan om ons te ondersteunen bij deze missie! We zijn hier dankbaar voor en worden er nog enthousiaster van!

Half september komt ons team voor de tweede keer bij elkaar en zal er een training gegeven worden, waarbij alle stations van het carrousel doorlopen worden. We hebben er onwijs zin in en zullen jullie op de hoogte houden van onze missie!