Basisschool de Arabesk in actie voor MCC

Zuid Afrika Matatiele

Op De Arabesk in Arnhem wordt hard gespaard voor MCC.

De kinderen hebben in de klas een filmpje bekeken over wat MCC voor de kinderen betekent. En ook waarom het zo belangrijk is dat ook de kinderen in kansarme landen goed hun gebit verzorgen. En daar kunnen alle leerlingen bij helpen!

En dat gebeurt ook super goed. 

Bij elke klas staan mandjes waar de kinderen de tandeborstels in kunnen doen.  Ook hangen er door de hele school posters met informatie over MCC.

4 weken lang zamelen kinderen (nieuwe) kindertandenborstels. De actie is nu halverwege en het loopt heel erg goed. Iedereen is erg enthousiast en dat is super tof!

De actie heeft gelopen  tot 17 april. En de tandenborstels gaan gebruikt worden voor de missies in Zuid-Afrika in september, deze missies gaan naar Letcee en Matatiele

Op goede vrijdag zal de uitslag bekend worden gemaakt. (Update 20 April 2019: Er zijn maar liefst 703 tandenborstels verzameld! Wat een fantastisch mooi aantal!)

Zuid Afrika Matatiele
Zuid Afrika Matatiele

Namens Medical Checks for Children willen alle vele gevers van harte bedanken. De kinderen in Zuid-Afrika zullen ontzettend blij zijn met hun eigen tandenborstel!