De Mutua Viqueens roeien naar een recordbedrag voor MCC!

Op 22 mei jl. vond de 44eeditie van de Ringvaart Regatta plaats, een roeiwedstrijd over maar liefst 100 kilometer. Een van de 165 deelnemende ploegen waren de Mutua Viqueens: negen enthousiaste meiden uit Groningen, die met hun deelname geld wilden ophalen voor MCC.

Zonder enige roeiervaring, maar met een Pippi Langkous-achtige “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”-houding, startten de queens een jaar geleden hun avontuur. Intensieve trainingen, per boot, fiets en onder begeleiding van drie coaches, werden afgewisseld met diverse MCC-sponsoracties. Zo organiseerden ze een cocktailborrel en riepen ze via een nationale donatiepagina en speciaal aangemaakte sociale mediapagina’s (waarop ook dit filmpje te vinden is) iedereen op te doneren. Ook elke passagier in een van de supportersbussen die vanuit Groningen naar Delft afreisden om de meiden bij de finish een warm onthaal te geven, droeg via het buskaartje automatisch bij aan de actie.

Na 11,5 uur roeien bereikten de queens onder luid gejuich en in MCC-shirts de finish in Delft, waarna initiatiefneemster Jorien te Riet Scholten een waardecheque van maar liefst € 5088,13 aan MCC-ambassadeur Miguette Jadoul overhandigde. Mede namens het MCC-bestuur bedankte Miguette de meiden voor hun heldenactie: “Jullie hebben iets heel bijzonders gedaan! Een doel zonder plan is slechts een wens. Met jullie strakke en vastberaden plan om voor MCC een mooi bedrag op te halen, hebben jullie je doel zelfs weten te overtreffen, en is jullie én onze wens in vervulling gegaan. Met elke roeislag hebben jullie je hart gegeven, een kind geholpen en het verschil gemaakt.”

Het gedoneerde geld is bestemd voor de Zuid-Afrika missie naar Matatiele, die in samenwerking met Kinderfonds MAMAS in september zal plaatsvinden en waar Joriens ouders Anton en Anneke als teamlid mee zullen gaan.

Medical Checks for Children bedankt Bo Blömer, Sophie van Dijk, Sabine Elleswijk, Jet Mulders, Jorien te Riet Scholten, Fleur Schouten, Sophie Schretlen, Rosa van Valkenhoef, Tessa Vogel en hun coaches Derk van Coeverden, Mike Dijkhof en Renske te Riet Scholten voor hun superactie en dit prachtresultaat!