Breiactie voor 50 kinderdekens, 75 zuigelingen mutsjes en 250 kindermutsen

Den Haag- Verpleegkundige Evelien Bloemendaal in het Juliana Kinderziekenhuis wilde voor de nieuwe locatie Matatiele in Zuid-Afrika ruim 50 babydekens kunnen schenken aan Medical Checks for Children. En dat is haar gelukt!

Met haar breiactie heeft zij een geweldige prestatie geleverd en aan MCC overhandigd. Tegelijkertijd werd er een startshot gegeven voor meerdere initiatieven in Nederland voor nog 250 kindermutsen voor kinderen op de basisscholen, die deel nemen aan de medische missies in Zuid-Afrika (Matatiele en Letcee) . Simultaan met de kinderdekentjes zijn al meer dan 65 baby mutsjes door enthousiaste vrijwilligers van de afdeling neonatologie van het Juliana kinderziekenhuis recent aan MCC geschonken. Inmiddels hebben wij ook via Marion en Rein en lieve vrienden, waaronder Gerda, in Julianadorp tig kleurrijke dekentjes en tientallen mutsen voor kleuters en peuters mogen ontvangen. Geweldig!!! Het wordt een groot feest om de gebreide cadeau s aan de kwetsbare kinderen uit te delen eind september en begin oktober 2019.

Naast het gemis van toegankelijke basisgezondheidszorg, genoeg en gezonde voeding, warme dekentjes en mutsen zijn er veel meer moeilijkheden, waar de kinderen in armoede in de plattelands gebieden in Zuid-Afrika dagelijks mee te maken hebben. Deze kinderen worden door de Stichting Kinderfonds Mamas in hun basisbehoeften voorzien. 

Hartelijk dank !!!