MCC tweede bestuursbericht corona crisis

Beste MCC-vrijwilliger/geïnteresseerde,

Ook al is de wereld op zoek naar het nieuwe normaal, voor ons als MCC blijven het nog steeds rare en onzekere tijden.

In Europa lijkt de piek langzaam op zijn retour te zijn, gaan grenzen weer open en zoeken we allemaal naar mogelijkheden om weer meer contact met elkaar te hebben. Wereldwijd is dit echter nog steeds een ander verhaal. In veel landen waar wij met onze partners samenwerken is de piek nog niet bereikt, lijken officiële data niet te rijmen met de beelden die via social media vrijkomen en is het leven voor veel mensen in een hel veranderd.

Verschillende van onze partnerorganisaties proberen in de gebieden waar zij werkzaam zijn op hun manier iets bij te dragen aan deze humanitaire crisis. Kijk bijvoorbeeld eens wat Kinderfonds MAMAS in Zuid-Afrika doet of de Sophia Foundation for Children in Kenia.

Wij krijgen op dit moment ook veel vragen van onze vrijwilligers wat wij kunnen doen in deze landen. Onze oproep is vooral steun onze partnerorganisaties. Elke gift helpt!

Omdat op het op dit moment nog volledig onduidelijk is wat er internationaal gaat gebeuren de komende tijd, gaan helaas onze  Zuid-Afrika missies in september ook niet door.

Wij zullen in oktober een informatieavond voor een kleine groep organiseren waarbij wij ons natuurlijk ook aan de RIVM richtlijnen houden. Indien mogelijk zullen we op een gepaste manier de intakegesprekken opstarten voor de vrijwilligers die nog op de aanmeldlijst hiervoor staan.

Het blijft nu koffie dik kijken of er in 2020 nog een MCC missie kan plaats vinden. Dit betekent ook dat het voor nieuwe vrijwilligers langer kan duren voordat zij mee kunnen op missie.

Wij houden jullie op de hoogte.

Nadine van Dijk namens het voltallige MCC bestuur

Voorzitter Medical Checks for Children

Nadine@medicalchecksforchildren.org